fbpx

SESTAVINE:
– Testenine – špageti 320 g
– Paradižnikova mezga Istrijanko 150 g
– Guanciale 150 g
– Sir pecorino Romano 75 g
– Sol po okusu
– Ekstra deviško oljčno olje po okusu

POSTOPEK:
Za pripravo testenin alla Amatriciana (testenine – npr. špageti s paradižnikom in slanino) najprej zavremo vodo, nato solimo in skuhamo testenine.

Medtem pripravimo omako. Vzamemo guanciale, odstranimo svinjsko skorjo in jo narežemo na rezine ali trakove. V ponvi segrejemo kapljico olja, nato dodamo guanciale. Dušimo na majhnem ognju in počakamo da porjavi (približno 7-8 minut, dokler se maščoba ne stopi in meso postane hrustljavo). Z mešanjem preprečimo da bi zagorel.

Nato dodamo mezgo Istrijanko in malo vode. Omako kuhamo približno 10 minut. Počakamo, da se omaka zgosti. Ko so testenine kuhane jih dodamo v isto ponev kjer je omaka.

Testenine zmešamo z omako.

Vaše testenine alla Amatriciana so pripravljene za postrežbo.

Dober tek!

Dodaj odgovor