Janko iz Istre
Janko je bil navdušen nad pravimi napolitanskimi picami. Rad jih je pekel, še rajši jedel, dolgo časa pa je iskal pravo paradižnikovo mezgo, ki bi bila kvalitetna in sladkega okusa. Ker je na tržišču ni našel, se je odločil da jo bo pridelal sam. Mladenič se je izobrazil o kmetijstvu, najel kmetijsko zemljišče in posadil svoje prve San Marzano paradižnike. Dan za dnem je trdo delal, da bi njegovi paradižniki kar se da najbolje uspeli. Trud se je poplačal in letina je bila odlična. Ves svoj čas je vložil v iskanje pravega recepta, ki bi pelate spremenil v okusno mezgo. Po dolgih urah pokušanja različnih mešanic sestavin je nazadnje le prišel do željenega okusa. Od vsega navdušenja je mezgo razdelil med družinske člane, prijatelje in znance in prav vsi so nad okusom očarani. Odločil se je, da ji bo odprl vrata v svet. Tako je nastal Istrijanko in nova poslovna pot.

Naravno pridelan
Pelati Istrijanko so brez konzervansov in brez gensko spremenjenih organizmov.
Istrsko poreklo
Paradižnik San Marzano in vse dodane sestavine so naravno pridelane v slovenski Istri.
Ročno obiran
Naš paradižnik San Marzano je ročno obran ter skrbno sortiran za nadaljno predelavo.
Vzgajan z ljubeznijo
Vsak plod paradižnika je bil ročno pregledan ter skrbno negovan skozi celotno rast.No pa pejmo kuhat.
Domača paradižnikova omaka – šalša
Domača paradižnikova omaka – šalša iz pelatov San Marzano pridelanih na naraven način v slovenski Istri. Pripravljena je po starem receptu iz Italije in se odlično poda testeninam, picam in kot dodatek k ostalim jedem..