SESTAVINE:
Testo
– 260 g moke (tip 500)
– 165 ml vode
– 3 g oljčnega olja
– 8 g soli
– 2 g svežega kvasa
Nadev
– 180 g paradižnikove mezge Istrijanko
– 100 g mocarele
– sol
– sveža bazilika
– oljčno olje
– origano
POSTOPEK:
V vodi raztopimo sol in vmešamo olje. Voda mora biti mrzla. Dodamo kvas, ki ga s prsti dobro premešamo z vodo, tako da se popolnoma raztopi. Počasi dodajamo moko in mešamo (z rokami ali mešalnikom). Maso nato še dodatno zamesimo na pultu, da dobimo voljno testo.
Testo položimo v pomokano posodo in ga prekrijemo z mokro krpo. Pustimo ga na sobni temperaturi počivati približno 10 ur.
Pekač namažemo z oljčnim oljem in vzhajano testo raztegnemo z rokami. Pomembno je, da ga ne valjamo. Pečico segrejemo vsaj na 250°C, raztegnjeno testo pa pustimo počivati še 15 minut.
Nato dodamo paradižnikovo mezgo Istrijanko, dosolimo po okusu, ter po želji dodamo origano.
Ko testo namažemo s pelati, ga potisnemo v pečico za 20 minut.
Pico vzamemo iz pečice in dodamo svežo baziliko, mocarelo in začinimo z oljčnim oljem. Nato jo znova pečemo še 5 minut. Tako dosežemo, da se mocarela in bazilika ne prepečeta ter ohranita svež okus.
Dober tek!