SESTAVINE:
Testo
– 1000g moke (tip 00)
– 700ml vode
– 16g soli
– 4g pivskega kvasa
Nadev
– 180 g paradižnikove mezge Istrijanko
– 100 g mocarele
– sol
– sveža bazilika
– oljčno olje
POSTOPEK:
V vodi raztopimo sol Voda mora biti mrzla. Dodamo kvas, ki ga s prsti dobro premešamo z vodo, tako da se popolnoma raztopi. Počasi dodajamo moko in mešamo (z rokami ali mešalnikom). Maso nato še dodatno zamesimo na pultu, da dobimo voljno testo.
Testo položimo v pomokano posodo in ga damo v hladilnik. Pustimo ga počivati od 12h do 24ur v hladilniku.
Pekač namažemo z oljčnim oljem in vzhajano testo raztegnemo z rokami. Pomembno je, da ga ne valjamo. Pečico segrejemo vsaj na 250°C. Nato dodamo paradižnikovo mezgo Istrijanko ter dosolimo po okusu.
Ko testo namažemo s pelati, ga potisnemo v pečico za 20 minut.
Pico vzamemo iz pečice in dodamo svežo baziliko, mocarelo in začinimo z oljčnim oljem. Nato jo znova pečemo še 5 minut. Tako dosežemo, da se mocarela in bazilika ne prepečeta ter ohranita svež okus.
Dober tek!