Istrijanko Mezga San Marzano 4 kos

15.80

Cena na kos = 3,95€
Paradižnikova mezga iz pelatov San Marzano pridelanih na naraven način v slovenski Istri. Pripravljena je brez dodanih konzervansov. Je značilno sladkega okusa, s kančkom kislosti. Mezga se odlično poda napolitanski pici, testeninam in kot dodatek drugim jedem.

SESTAVA:
97,2 % pelatov San Marzano
2,8 % (sol, sladkor, bazilika, istrski česen, istrsko olivno olje)
Suha snov min. 18%
Neto količina: 315 g

1 paket vsebuje pakiranje 4-ih kosov po 315g.

Ni na zalogi

Brezplačna dostava nad 80,00€

Možnost plačila po povzetju!

Ste že poskusili domačo mezgo?

Zemlja, kjer gojimo pelate San Marzano se nahaja v slovenski Istri v dolini reke Dragonje. Njiva je bila ročno obdelana in pripravljena brez umetnih gnojil. Med sadike je nameščen namakalni sistem. Oskrbuje jih neokrnjena in čista voda iz reke Dragonje bogata z naravnimi minerali, saj je edina slovenska reka, ki ne teče skozi naselja. Plodovi so zato veliki in zdravi. Obrali smo jih ročno, pri čemer je bil vsak plod skrbno pregledan. Pred predelavo so bili dodatno pregledani, oprani ter pripravljeni za predelavo v paradižnikovo mezgo.

Kupila sem paradižnikovo mezgo Istrijanko. Dodala sem jo v golaž. Nikoli pred tem ni bil tako dobrega okusa. Na trgovskih policah nisem opazila nobeme podobne mezge. Priporočam nakup.

Katarina Petrič

Odlična paradižnikova mezga, ki se jo lahko doda različnim vrstam jedi. Ponavadi so kupljene paradižnikove mezge kislega okusa, ki lahko zasenčijo samo jed. Pri mezgi Istrijanko pa se občuti značilna sladkoba pelata San Marzano in to je tisto, kar dela razliko v primerjavi z ostalimi mezgami. Sam osebno, si jo najraje enostavno pripravim s testeninami. Definitivno priporočam nakup

Denis Vilić

Mezga Istrijanko ima poseben, poln okus. Je nekaj drugacnega,sploh ker je pridelan v Sloveniji. Probala sem ga na pizzi; ODLICNO. Definitivno ga bom uporabljala za kuhanje kot za pizze

Anja Suton

To morate poskusiti!

Teža1.28 kg