SESTAVINE
Za mesne kroglice:
– 300 g sočne mlete govedine
– žlica olivnega olja
– drobna čebula
– 40 g riža
– 1 strok česna
– 1 jajce
nekaj vejic svežega peteršilja
sol in mleti poper po okusu
Za omako:
– 150 g paradižnikove mezge Istrijanko
– sol po okusu
– 1 kozarec vode
POSTOPEK:
Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Peteršilj oplaknemo pod tekočo vodo in sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo polovico sesekljane čebule, da postekleni. Dodamo riž in ga na hitro popražimo, da prav tako postekleni. Dodamo sesekljan česen, vse skupaj med nenehnim mešanjem pražimo še eno minuto, potem pa odstavimo.
Mleto meso stresemo v večjo skledo. Dodamo mu prepražene sestavine, razžvrkljano jajce, sesekljan peteršilj, sol in poper. Zmes dobro pregnetemo in z vlažnimi rokami oblikujemo v mesne kroglice.
V širši posodi segrejemo olivno olje, Dodamo mesne kroglice in jih z vseh strani na hitro popečemo na olju. Nato dodamo mezgo Istrijanko in malo vode. Pustimo, da se kroglice lepo potopijo v omako ter kuhamo na zmernem ognju še 30 minut, da se omaka zgosti.
Čufti v paradižnikovi omaki se odlično podajo s krompirjevim pirejem, kuhanimi testeninami ali kruhom.
Dober tek!